Light
Dark
Despre

DESPRE ASANDRU.RO

We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit

Aristotle

Proiectul ASANDRU.ro este un blog atipic. Dacă în mod uzual în cadrul unui blog sunt prezentate articole cu caracter preponderent personal, în cazul de față lucrurile stau diferit. Acest proiect nu este despre o persoană, avocatul specializat în drept penal – Adrian Șandru, ci despre oferirea unor informații actuale de calitate care prezintă interes pentru specialiștii și pasionații de drept penal.

Acest blog urmărește coagularea unei comunități în jurul ideii de excelență în dreptul penal. Sunt promovate persoanele care excelează în domeniul dreptului penal și idei valoroase care merită să fie diseminate.

Cu toate acestea, denumirea de blog este cea potrivită, întrucât se aspiră la păstrarea trăsăturilor familiare și personale atât ale platformei, cât și ale comunității.

Pentru toate persoanele interesate de informații juridice oferite de cei mai renumiți specialiști ai dreptului recomand citirea JURIDICE.ro, cea mai prestigioasă și accesată platformă cu materiale juridice din România.

DESPRE ADRIAN ȘANDRU

Se discută în domeniul dreptului penal despre diferențele de viziune dintre Școala de la Cluj și Școala de la București. Se poate spune că Adrian Șandru a asimilat valorile ambelor școli, întrucât a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, urmând programul de masterat în Științe Penale al Facultății de Drept din cadrul Universității București.

 Adrian Șandru este în prezent avocat în Baroul București și în același timp doctorand la disciplina drept procesual penal în cadrul Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române.

Ca avocat, Adrian a dobândit o experiență bogată reprezentând persoane fizice și juridice în cele mai complexe dosare econimico-financiare ale ultimilor ani, colaborând cu cele mai prestigioase case de avocatură din domeniul dreptului penal al afacerilor din România. În prezent își desfășoară activitatea în cadrul act | Botezatu Estrade Partners, societate de avocatură care a primit anul trecut distincția pentru inovație juridică, fiind parte a unei alianțe europeane de firme de avocatură.

În anul 2019, av. Adrian Șandru a primit premiul Rising Star in White Collar Crimes Matters din partea Revistei Române de Drept Penal al Afacerilor. În anul 2020 și în anul 2021 Adrian a primit Premiul Revistei „Dreptul”, pentru publicistică științifică în domeniul dreptului, fiind pentru prima oară în România când o persoană primește această distincție în doi ani consecutivi.

Adrian a publicat numeroase articole în reviste de specialitate și participă constant la conferințe naționale și internaționale. Concentrat pe viitor și conștient de evoluția accelerată a societății, și-a concentrat cercetarea asupra unor probleme de drept procesual penal care prezintă un caracter de noutate în România, cum ar fi cooperarea judiciară internațională, transferul de probe electronice sau noua instituție a Parchetului European. Tot în anul 2021, Adrian Șandru a publicat în calitate de prim-autor prima monografie de referință pe tema Parchetului European, „Parchetul European. Reglementare. Controverse. Explicații”.

Pentru un CV detaliat al lui Adrian Șandru accesați următorul link.

Aplică pentru a publica

Dacă vrei să susții excelența în dreptul penal și în același timp vrei să diseminezi informații interesante și originale din domeniul dreptului penal, nu ezita să ne contactezi pentru a publica pe această platformă.

Scrie un mesaj

Informații de contact

Scrie un mesaj

Ultimele Articole